Menu

Risico's en behandeling van slaperigheid overdag

Overmatige slaperigheid overdag of chronische vermoeidheid kan zichzelf op twee verschillende manieren verhelpen: In de « gemakkelijke » vorm kunt u, ook al voelt u zich vermoeid en saai, blijven voldoen aan uw dagelijkse verplichtingen. Maar een paar mensen hebben last van vermoeidheid die zo erg is dat ze hun routinetaken niet kunnen uitvoeren. Hier kan het label van chronisch vermoeidheidssyndroom ermee worden geassocieerd. Het wordt zowel vastgesteld door het geheugen als door verminderde concentratie, spier- en gewrichtspijn, besluiteloosheid, te veel vermoeidheid na fysieke inspanning en verlies van prestatie en motivatie. Specialisten spreken over mogelijke triggers als hormonale disfunctie, virale infecties, stress, milieutoxines en immuundeficiënties. Aan de andere kant is wat er eigenlijk achter deze raadselachtige buitensporige slaperigheid overdag schuilgaat, grotendeels niet geïdentificeerd.

33602814_7750651a44

De bekende en meest voorkomende oorzaak van pathologische, ongegronde slaperigheid overdag is slaapapneu, waarbij u tijdens de slaap af en toe stopt met ademen. Gewoonlijk begint de ziekte met een verontrustend, maar schijnbaar ongevaarlijk, snurken gedurende vele jaren. Bij sommige patiënten komt er echter uiteindelijk een toenemend aantal nachtelijke ademhalingsstilstanden aan het licht die eindigen met een kort, luid geratel of snuiven. Deze bewuste pauzes veroorzaken een duidelijke nachtelijke hypoxie, en dus een tekort aan slaap voor recreatief gebruik dat de reden is van te veel slaperigheid overdag. In een onbehandelde situatie van slaapapneu kunnen problemen optreden die variëren van hartritmestoornissen tot hypertensie, hartinfarct en aanval.

Een meer voorkomende vorm is de extreme slaperigheid overdag als gevolg van verkeerde voeding die ernstige schommelingen in de bloedglucose en een tekort aan noodzakelijke voedingsstoffen veroorzaakt, voornamelijk in koolhydraten. Wat echter helpt als dit de reden is van uw onnodige slaperigheid overdag, is een complete verandering in het dieet met veel onbewerkt, vers voedsel, zoals salades, groenten, fruit, volle granen en vis.Je kan zelfs koop modafinil online om uw probleem perfect te behandelen.

Vervolgens maken we onderscheid tussen vermoeidheid die wordt veroorzaakt door andere problemen. Te veel slaperigheid overdag kan worden veroorzaakt door nier-, kanker- of leverziekte, stofwisselingsstoornissen, hormonale disfunctie, allergische reacties, bloedarmoede, depressie en schildklier.Zelfs een paar overmatige slaperigheid overdag wordt veroorzaakt door medicijnen en de bijbehorende bijwerkingen, voornamelijk veroorzaakt bij ouderen met verschillende ziekten.Als je wil koop provigil nederland dan kun je wegblijven van deze problemen.

Aan de andere kant berust een langdurige vermoeidheid voornamelijk op de mentale overmaat en het gevoel van overrompeling. Normaal gesproken hangt in eenvoudige gevallen de belasting van het werk af van deze vermoeidheid. Controle geeft echter aan dat het maken van bewuste rust- en herstelfasen en het minimaal winnen van het tijdsinterval kan leiden tot dagelijkse stress. Zeker, u moet afzien van het beheren van het weekend en van de ene vergadering naar de andere werken. Neem regelmatig pauzes zodat het lichaam zichzelf kan vernieuwen. Voortdurende overbelasting in combinatie met aanhoudende overmatige slaperigheid overdag kan leiden tot uitputting, waardoor u zich niet alleen leeg en uitgehold voelt, maar zelfs met het verlies van alle voorkeur voor familie, vrijetijdsactiviteiten en sociale contacten.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.